18 asiaa, jotka sinun tulee tietää Zac Efronista

Zac Efron vei sydämemme High School Musicalissa, ja on pysynyt sydämenpanijana siitä lähtien. Hän on esiintynyt kaikessa Seth Rogenin Naapurit-sarjassa aina maailman kuuluisimman sarjamurhaajan Ted Bundyn kuvaamiseen elokuvassa Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile.

“Olen kiitollinen jokaisesta tuosta varhaisesta menestyksestä”, Efron sanoi High School Musicalista ja teinin sydämentykittäjänä olemisesta. ”Se oli elämäni rehellisin, huolettomin ja intohimoisin kokemus. Ei ollut odotuksia. [Mutta myöhemmin] Tunsin ehdottomasti sen paineen. En ole tyytyväinen siihen aina. Ihmiset, jotka näin, ja ihmiset, joita aloin tavata, suurin osa oli nuoria. Nämä olivat lapsia, ja katsoin heidän silmiinsä ja näin itseni fanina, ja oli järkyttävää olla sen toisessa päässä. Haluat vain miellyttää jokaista.”

Hänen uuden Netflix-ohjelmansa, Down to Earth with Zac Efronin ensi-ilta, ajattelimme, että oli aika kertoa sinulle kaikki 18 asiaa, jotka sinun on tiedettävä tästä juutalaisesta tähdestä. .

1. Zac Efron syntyi Zachary David Alexander Efroniksi San Luis Obispossa Kaliforniassa vuonna 1987. Hänellä on yksi veli, Dylan.

2. Hänen vanhempansa työskentelivät samassa voimalaitoksessa, jossa he tapasivat. Hänen isänsä David työskenteli sähköinsinöörinä ja äitinsä Starla sihteerinä.

3. Efron on juutalainen sukunimi, joka tulee Raamatun paikasta Efron (אפרון). (Sukunimi on myös kirjoitettu Ephron, kuten Nora Ephronissa.) Ephron on paikka, johon Abraham on haudattu.

4. Efron tunnistaa olevansa juutalainen, mutta selittää: ”Minua kasvatettiin agnostikkona, joten emme koskaan harjoittaneet uskontoa, mutta vanhempani olivat hyvin tiukkoja. Koulun jälkeen kotona oli aina vanhempi. Kun olin tehnyt kaikki läksyni, söimme illallista ja sitten voisin pelata videopelejä. Ja se oli elämäni.”

5. Hänen ensimmäinen roolinsa oli lyhyt esiintyminen ensiapuun, vuoden 2003 jaksossa, jossa hän kuolee leikkauspöydälle. Jakson esityksen jälkeen Efron sanoo: “Tein valtavan virheen tuoessani nauhan kouluun, koska yksi opettajistani pyysi nähdä sen. Kuulin kuukautisteni jälkeen, että hän oli näyttänyt sen jokaiselle luokalle. Olin avoin niin paljolle pilkalle. Se oli noloa. Sen jälkeen olin kuin se outo näyttelijälapsi koulussa. Se nosti minut esiin.”

6. Sitten hän esiintyi useissa eri ohjelmissa ja sai toistuvan roolin Summerlandissa WB:ssä.

“Summerland oli ensimmäinen esitys, jossa olin koskaan mukana”, Efron sanoi Graham Norton -ohjelmassa vuonna 2019. “Ja se oli ensimmäinen suudelmani näytöllä, taisin olla 16-vuotias. Joten olin hyvin hermostunut.” Katso hänen kertovan tarinansa:

7. Hänen suuri murtonsa tuli ilmeisesti High School Musicalin, Disney Channel -alkuperäisen elokuvan, muodossa. Ensimmäisessä elokuvassa hänen lauluäänensä sekoitetaan Drew Seeleyn lauluääneen, mutta seuraavissa elokuvissa kaikki Efron laulaa.

8. Kuvaaessaan HSM:ää hän seurusteli näyttelijäkumppaninsa Vanessa Hudgensin kanssa. He tapasivat koe-esiintymisensä aikana vuonna 2005. Efron muistelee: ”Äitini pudotti minut tila-autosta jossain Pohjois-Hollywoodissa. Minulla ei ollut aavistustakaan mitä odottaa. Paikalla oli noin 40 miestä. Ja kävelimme sisään, ja [ohjaaja] Kenny Ortega oli siellä pianon kanssa, ja he laittoivat kaikki samaan huoneeseen, ja kävimme läpi eri vaiheita siitä, mitä meidän piti tehdä – ensin tanssia, sitten laulaa – ja muutama meitä koputettiin olkapäähän [lähtemään], enkä minä. Ja seuraavaksi tuli kohtausten lukuosat, ja sain parin Vanessa Hudgensin kanssa.”

“Monet ihmiset kysyvät minulta, olenko huolissani siitä, että joudun musikaaleihin. Se alkoi High School Musicalilla. ‘Oletko huolissasi siitä, että joudut kyyhkyseen teinien asioihin?’ En tiedä. En halua huolehtia siitä, että olen kyyhkynen, koska jos olen siitä huolissani, kuinka voin antaa 110 prosenttia kaikesta mitä teen? Olen vain onnekas, että olen täällä. Joten aion vain jatkaa matkaa minne tahansa tie vie minut”, Efron sanoi tuolloin.

11. Hollywoodin nousunsa aikana Efron myönsi kamppailevansa riippuvuuden ja raittiuden kanssa. “Join paljon, aivan liikaa”, hän sanoo. “Se ei koskaan ole yksittäinen asia. Tarkoitan, olet 20-vuotias, sinkku, elät läpi elämää Hollywoodissa. Kaikki heitetään sinulle. En ottaisi mitään takaisin; Minun piti oppia kaikki mitä tein. Mutta se oli vähintäänkin mielenkiintoinen matka. Hän kirjautui kuntoutukseen vuonna 2013, ja vuonna 2014 hän kertoi raittiudesta, sen lisäksi, että hän käy anonyymien alkoholistien kokouksissa ja käy terapeutin luona.

11. Vuonna 2014 hän erosi Disney-kuvastaan näyttelemällä Neighborsissa Seth Rogenin ja Rose Byrnen rinnalla. Myöhemmin hän näytteli jatko-osassa Neighbors 2: Sorority Rising.

12. Muita merkittäviä Efron-elokuvia: Mike ja Dave tarvitsevat häätreffejä, The Disaster Artist, The Greatest Showman ja Baywatchin uusintaversio. Puhuessaan Baywatchista Efron sanoi: “En halua enää koskaan olla näin hyvässä kunnossa.”

13. Vuonna 2018 hän adoptoi koiran nimeltä MACA.

14. Zac Efron ja hänen veljensä Dylan tekevät YouTube-sarjan “Off the Grid”, jossa he matkustavat ja bloggaavat. Vain 4 videota on nyt livenä. (Emme voi uskoa, että Zac Efron on siirtynyt vloggaamiseen!)

15. Efron kuvasi myös Quibi-shown, joka oli vähän samanlainen kuin tämä YouTube-sarja, mutta äärimmäisempi. Killing Zac Efron on eräänlainen Man v. Wild -show, jossa hän yrittää selviytyä Papa-Uudessa-Guineassa. Hänet jouduttiin evakuoimaan lääketieteellisesti kuvauksen aikana lavantautiin sairastuttua. Jep!

16. Vuonna 2020 hänen Netflix-ohjelmansa Down to Earth with Zac Efron sai ensi-iltansa. Se on matkailu- ja ruokashow, jossa Efron matkustaa hyvinvointiasiantuntija Darin Olienin kanssa etsimään kestäviä ja terveellisiä tapoja elää.

17. Puhutaanpa Hal Efronista, hänen isoisästään. Ensimmäinen, ole hyvä ja nauti teini-lehden kuvista Zacista Halin takana hänen syntymäpäivänään.

18. Lopetetaan Zac Efronin viisaus sanoja: ”Oletpa kuka tahansa, kohtaat haasteita kasvaessasi. Menet omilla asioillasi, opit, sinun täytyy. On mahdotonta elää rehellistä ja tyydyttävää elämää miehenä ja olla tekemättä virheitä ja ‘tuntua niihin tarvittaessa.